19 Haziran 2009 Cuma

Pinhan


Kitabın Adı:Pinhan
Kitabın Yazarı : Elif Şafak
Beraber çalışmalar yaptığımız ekibimiz Düşün Taşın Kulübü'nde sürekli gündeme gelen ve kitap okuma günleri katılımcıları ile de sürekli yazdıkları hakkında kulaktan dolma bilgi sahibi olduğum Elif Şafak'ın yazdığı ilk kitabı ve benim de okuduğum ilk Elif Şafak kitabı ...
ODTÜ uluslar arası ilişkile bölümü mezunu olarak edebiyat ile çokta yakından ilgili gibi durmayan bir bölümden mezun olup hem Türkçeyi hem de eski dillerde kullanılan kelimeleri zihinde böylesine güzel biri rayiha bırakır tarzda bir yazar olduğunu düşünüyordum desem yalan söylemiş olurum.

Genelde roman okumaktan hoşlanmayan biriyim. Sebebi romanlarda reel hayattan çok daha farklı bir yaşam çiziliyor olması ve bir olayın ya da durumun özetlenmesinin bile bir iki sayfa sürüyor olması .Sayısal zeka ile yetişmiş bir kafa olarak bana her zaman ters gelmiştir. Ve yazarların bir ufak hadiseyi anlatmak için '' Ben bu olayı 2 sayfada anlatmalıyım'' diye kasım kasım kasıldıklarını hissederim.

Ama Elif Hanım'ın kaleminde böyle bir iğreti işi uzatma değilde hakikaten olayın künhüne vakıf olma gayesi içinde kitabı kaleme aldığını hissettim.
Detaylı şekilde içeriği hakkında başka şeyleri de yazacağım kitap hakkındaki ilk kanaatim çok olumlu. Bazen haksızlık ederek neden sürekli Elif Şafak okuyanlardan biraz da olsa sebebini anlamış olmanın verdiği keyifle bundan sonra başka kitaplarını da okuyabilitem ile ilgili de bilgi vermiş olayım .