25 Nisan 2010 Pazar

Bu Kitabı Hızlı Okumayın

Kitabın Adı: Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme
Kitabın Yazarı: Murat Tunalı

Ekip arkadaşım Alaaddin Berber'in elinde görüpte bu kitabı bana da verir misin diyerek ödünç aldığım bir kitap olan bu eser tekniği çok güzel özetleyip uygulamaları gayet nitelikli bir şekilde açıklamış.

Daha öncede hızlı okuma teknikleri ile ilgili bir çok eser ile hemhal olmuş birisi olarak acaba bu kitapta öncekiler gibi yurtdışındaki benzerlerindeki bilgileri bir araya toplayıp ortaya bir özet kitap mı çıkarmış dedim. Fakat Murat Tunalı gerçekten Hızlı Okuma ile ilgili aklımdakilerin hepsine cevap vermeyi başardı ve benim daha da hızlı okuyabilceğime olan inancımı artırdı.


Kitapta hızlı okumanın mümkün olabilmesi için öncelikle hızlı okuma ile ilgili önyargıları kırarak başlangıç yapan yazar ilerleryen sayfalarda bu önyargıları yıkıp nasıl hızlı okunabileceğini anlatıyor.

Kesinlikle okunması gereken bir kitap olduğunu düşündüğüm kitap hakkında daha detaylı bir çalışmaya başlıyorum. Çünkü hızlı okumayı sağlayabildiğim zaman daha fazla kitap ve daha az zaman harcayacağım bu işe. Ama verim çok daha yüksek seviyelere gelecek.

10 Nisan 2010 Cumartesi

Sosyal Medyada Neymiş?

Kitabın Adı: Sosyal Medya 101
Kitabın Yazarı: Murat Kahraman

Kıyafetlerde nasıl yaz dönemi geldiği zaman farklı bir konsept ve farklı özellikteki kıyafetler moda oluyorsa internet camiasında da aynı durum söz konusu. 2008 yılının ikinci yarısından itibaren popülaritesi giderek artmaya başlayan ‘’ Sosyal Medya” kavramı üzerine yazılmış olan ilk eserdi bu hafta okuduğum Sosyal Medya 101 kitabı.


Yazarın; daha çok şirketlerin sosyal medya üzerinde nasıl konumlanmaları gerektiği üzerine odaklandığı bu kitapta: İzle,anla ve harekete geç politikasının sosyal medyadaki en kısa yol olduğunu anlatıyordu.

Markanıza gelen olumsuz eleştirileri nasıl karşılamanız gerektiğinde bir çok firmanın yaptığı başarılı ve hatalı işlerin özetlendiği kitap konusunda ilk olması hasebiyle belki şu anda bizleri tatmin etmiş sayılablir. Ama yurtdışındaki örneklerine ve bu konuda yapılan çalışmalara baktığımız zaman bir çok insanın bu konudan ekmek yiyeceğini söyleyebiliriz. Tabiri caizse Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi denme meselesi bu kitapta da mevcut bence.

Murat Kahramanı böyle bir kitabı Türkiye'de hazırlama cesareti gösterdiği için tebrik ediyor ve mutlaka okuyanlara tavsiye ediyorum.