29 Ekim 2007 Pazartesi

Sevmek Ölmekle Başlarmış


Bazı kitaplar vardır elinize alırsınız büyük bir merakla acaba ne var içinde diye merak edersiniz;farklı ne söyleyecek benim kulağıma diye. Bazıları da vardır ki hakkında çok şey duymuşsunuzdur ama bir numara bulamazsınız kitabın içinde kendinizden . Daha önce defalarca elime aldığım ama bir türlü okumamın nasib olmadığı bu kitabı bir soğuklukla okumaya başladım .Edebi bir dille yazılmış ve belli yerlerinde sayısal bilimleri tefrika eden birisine ciddi manada ağır gelebilecek kadar ağır ve ağdalı ifadelerin olduğu bir kitaptı.Sonlarına doğru gelmeye başladığım yerde (tam olarak 69.sayfa oluyor )birden karşıma çıkan tek bir cümlelik satır bu kitabı neden okumam gerektiğini fısıldadı adeta bana . O cümle de şu "İslamiyeti kurtarmayı bırakın.İslamiyetle kurtulmaya çalışın". Cümlenin biraz daha özelleştirilmiş haliydi kitapta yazıldığı hali ama bunu biraz daha geniş bir perspektifle düşündüğünüz zaman:Başkaları için bişeyler yapmak tabiki doğru ama tren kaçmadan kendiniz için de birşeyler yapın .Ya da kendi yapmanız gereken şeyler için öyle bir ortam oluşturun ki o yaptıklarınız ile hem siz güzel işler yapmış olun hem de diğerleri yaptıkları ile güzel işler yaptıklarını hissedebilsinler. Yine Sıra Dışı Yaşam Becerileri derslerinden bir anektod ile bağlayacak olursak.Sen kendin istediğini elde edemiyorsan o zaman yapıyı sen kendin kur. Beğenmiyor musun bazı düzenleri önce dene değiştirmek için ,sonuna kadar çabala.Baktın olmuyor mu al kazmayı, küreği eline o zaman sen kendi hayallerini inşa et kardeşim .

22 Ekim 2007 Pazartesi

Mutlaka Mutlaka

Kitabın Adı :İknanın Psikolojisi
Yazarı :Robert B. Cialdini

Tavsiye bir kitap olarak okumaya başladığım İknanın Psikolojisi kitabını tavsiye edenlerin gerçektende neden tavsiye ettiklerini daha ilk sayfalardan anlayabiliyorsunuz. İnsanlar ile sürekli iletişimde olan bizlerin karşı karşıya kaldıkları durumda insanalara yaptırmak istediklerini nasıl yaptırmaları gerektiğini (her hangi bir kişisel gelişim kitabında olduğu gibi değil )akla ve kalbe indirirek anlatan yazarın bu çalışması bence çok güzeldi. İnsanları ikna etmek için öncelikle onlara bir iyilik yapın ve bunu onlardan bir karşılıık beklemeden yapın.Düşün Taşın Kulübü'nün tanıtım sunumunu hazırlayan arkadaşın sunumda kullandığı bir cümler vardı Allah'ın memnun olacağı kadar iyi işler yapmak .Bu iki düşünceyi birleştirince zihnimde çıkan sonuç şu oluyor.Sen birini ikna etmek istiyorsan ve amacın sadece ona iyilik yapıp kendi isteğini yerine getirmek değilse o zaman asıl gayen O'nu razı etmek olsun .Çünkü asıl ikna edilmesi gereken ikna edilince bu yaptığından zaten karşındaki mum gibi olacaktır. Mutlaka ve mu

tlaka okunması gereken bir kitap bence. Dikkate alanlara duyurulur.

5 Ekim 2007 Cuma




Kitabın Adı: Kirlenmenin Boyutları
Yazarı :Ersin Nazif G.




Hem maddi hem de manevi olarak kirlendiğimizin herkez farkıda. Bunun sebeplerine ister küresel ısınma deyin ,ister insanların umarsız davranışları deyin farketmez. Önemli olan unsur öncelikle kirlenmenin farkına varabilmiş olmaktır bence .Bir çoğumuz kirlendiğimizin bile farkında değiliz ki bu tehlikenin farkında olalım ve sebeplerini yok etmek için çaba sarfetmeye başlayalım . İşletmelerin kötü gidişatlarını düzeltmek için binlerce dolar ödenen danışmanlara işlerini nasıl yaptıklarını sorduğunuzda :Öncelikle proplemleri tespit ediyoruz daha sonrasında bu problemlere sebep olan şeyleri araştırıyoruz diyeceklerdir. İşte bu kitapta da problemlerin herkes tarafından malum olduğu durumlara karşı neler yapmamız gerektiğinden bahsetmiş Ersin Bey.


Sürekli ve önü alınmaz şekilde artan tüketim çılgınlığının insanları doyumsuz ve hiç bir şeyden memnun olmayan bireyler haline getirdiğini belirten yazar bunun önü alınmaz ise insanların sınıf farklılıklarından dolayı birbirlerine gireceğini söylüyor .Ve elindeki ile yetinen ,şükretmesini bilen toplumlar olmaz isek bizlerin çok daha büyük kirlenmelerin içine sürükleneceğimize dikkat çekiyor .


Kitaptaki Zeberde Cümlelerden Bazıları :


  1. Yeryüzünün bütün sahilleri ,hangi ülkede bulunursa bulunsunlar,insan gövdelerinin sergilendiği ,intihar vitrinlerine benziyorlar.


  2. Bütün bilimler ,suni ihtiyaçlar üretme yolunda büyük bir yarışa girmişlerdir.

  3. Oluşturulan sosyal yapı içinde,alkol alınmayan ,sigara içilmeyen toplantılar düzenlenmesini istemek,geçmişe özlem olarak gösteriliyor.