29 Ekim 2007 Pazartesi

Sevmek Ölmekle Başlarmış


Bazı kitaplar vardır elinize alırsınız büyük bir merakla acaba ne var içinde diye merak edersiniz;farklı ne söyleyecek benim kulağıma diye. Bazıları da vardır ki hakkında çok şey duymuşsunuzdur ama bir numara bulamazsınız kitabın içinde kendinizden . Daha önce defalarca elime aldığım ama bir türlü okumamın nasib olmadığı bu kitabı bir soğuklukla okumaya başladım .Edebi bir dille yazılmış ve belli yerlerinde sayısal bilimleri tefrika eden birisine ciddi manada ağır gelebilecek kadar ağır ve ağdalı ifadelerin olduğu bir kitaptı.Sonlarına doğru gelmeye başladığım yerde (tam olarak 69.sayfa oluyor )birden karşıma çıkan tek bir cümlelik satır bu kitabı neden okumam gerektiğini fısıldadı adeta bana . O cümle de şu "İslamiyeti kurtarmayı bırakın.İslamiyetle kurtulmaya çalışın". Cümlenin biraz daha özelleştirilmiş haliydi kitapta yazıldığı hali ama bunu biraz daha geniş bir perspektifle düşündüğünüz zaman:Başkaları için bişeyler yapmak tabiki doğru ama tren kaçmadan kendiniz için de birşeyler yapın .Ya da kendi yapmanız gereken şeyler için öyle bir ortam oluşturun ki o yaptıklarınız ile hem siz güzel işler yapmış olun hem de diğerleri yaptıkları ile güzel işler yaptıklarını hissedebilsinler. Yine Sıra Dışı Yaşam Becerileri derslerinden bir anektod ile bağlayacak olursak.Sen kendin istediğini elde edemiyorsan o zaman yapıyı sen kendin kur. Beğenmiyor musun bazı düzenleri önce dene değiştirmek için ,sonuna kadar çabala.Baktın olmuyor mu al kazmayı, küreği eline o zaman sen kendi hayallerini inşa et kardeşim .

2 yorum:

merve özer dedi ki...

Kitabının sonunda yazan cümle gerçekten de birçok şeyi özetliyor. Şuan okuduğum biz osmanlıyız kitabında dikkatimi çeken, Yahya Kemal Beyatlı'nın bir tespitini paylaşmak istiyorum.
''Eski Türklerin bir dini hayatları vardı, dini hayatları olduğu için de çok şeyleri vardı;yeni Türklerin de dini hayatları olduğunda çok şeyleri olacak. gecenin ve gündüzün aydınlık geçmesi dileğiyle....

Selim CAVUS dedi ki...

hemen hemen aynı minvalde olan sözlermiş anladığım kadarı ile paylaşımınız için teşekkür ederim.