15 Ocak 2008 Salı

ÇİLE

Kitabın Adı:Çile
Kitabın Yazarı :Necip Fazıl Kısakürek
Anlaşılmadan benimsenmek ,tanınmadan dışlanmak arasında geçen bir hayatın serüveni.

Karşılığı Yok Yüzünün


Kitabın Adı:Karşılığı Yok Yüzünün
Kitabın Yazarı :Cezmi ERSÖZ
Bu ara şiir kitapları okuyorum .Aynı tarzda yazılmış kitapları okuyunca insan hem yazarlar hem de yazılan eserlerin türleri arasında da bir tercih yapabiliyor. Bir önceki okumuş olduğum kitaptan hem tarz olarak hem de üslup olarak bariz farklılıklar taşıyan bu kitap beni oldukça memnun etti.

Kahve içerken insanların bazıları, bir hortum oluşturma potansiyeli oluşturacak şekilde bir hüpürdetme faaliyeti gerçekleştirirler .Bu hareket, bazı insanlar arasında aaaa ne kadar da kaba bir hareket olarak algılanır ama o hareketin neden yapıldığını kahve keyfini bilen insanlar anlar. Kahve hüpürdetilerek içildiğinde; kahvenin köpüklü yüzeyinde meydana gelen akımdan dolayı mükemmel bir koku yayılır ve daha kahvenin tadı dile deymeden o rayiha buruna ulaşır ve çok enfes bir haz oluştur. İşte bu kitapta aynen o rayiha gibi tatlı bir tat bıraktı beyin ve kalp arasındaki en uzun mesafade.

8 Ocak 2008 Salı

Heyecanınız Biricisi mi İkincisi mi?


İki türlü heyecan vardır.Biri ,insanı hedefe doğru giderken durduran heyecan.Diğeri ise ,hedefe doğru giderken harekete geçiren heyecan. Heyecan denilen kavram yaptığımız her işin tam merkezinde duran en önemli kriterdir bence .İnsanlar kendilerini heyecanlandıran şeyleri yapmak isteyip kendilerine heyecan verecek olan olay ve durumların içerisinde olmaktan huzur buluyorlar.

Oğuz Saygın'ın yapmış olduğu seminerlerden birisine katılan iki kardeşin anlatılan hafıza teknikleri seminerini hayatlarına kanalize etmeleri sonucunda kendi hafızalarındaki meydana gelen değişikliğin anlatıldığı Hafıza Teknikleriyle Beyin Gücünü Geliştirme kitabı oldukça enteresan bir kitaptı. Farklı farklı hafıza tekniklerinin açıklandığı kitabın son kısmında bu tekniklerin günlük hayatta nasıl kullanılacağı ile alakalı hazırlanmış olan bölüm kitap okurlarının bu kitabı neden okumaları gerektiğini güzelce özetliyordu bence.İsimlerin nasıl hafıza alınmasından tutunda ,telefon rehberi taşımak yerine arkadaşlarınızın telefonlarını nasıl ezbere kafadaki harddiske yazılabileceğinin anlatıldığı kitabı herkese tavsiye ediyorum.

1 Ocak 2008 Salı

Amak-ı Hayal


Kitabın Adı :Amak-ı Hayal

Yazarı :Şehbenderzade Filibeli Ahmet Hilmi

İsmi enteresan ,yazarı sıradışı olan bu kitabı Proje Grubu'ndan dostum Enes getirdi ve bana bu kitabı mutlaka okumalısın dedi. İçerisinde insan hayatında sürekli yaşanan ama farkında olamadığı şeyleri anlatmanın yolunu başka birisi olarak kendini izleme yolu ile ifade etmiş olan yazar o kadar enteresan bir dil ve o kadar güzel ifadeler kullanmış ki kitapta okuyanın bazen elini ağzına götürüp kenarını silesi geliyor. 7 farklı mekan ve o farklı mekanlarda karşılaştıklarını hayali de olsa kaleme almış olan yazarın hayal gücünün ne kadar yüksek olduğu kitabın daha ilk bölümünden anlaşılıyor.Sonuna geldiğinizde ise dimağınızda çok hoş bir sada bırakıyor. Arkadaşlarıma ve merak edenlere kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap.Enes kardesim sağolsun .